HTML

"Joseph K.'s guilt is the guilt of his existence"

Joseph K, egy ismert biztonsági cég vezető munkatársának blogja

Friss topikok

Linkblog

Archívum

1.4 Nahát

2008.09.15. 23:05 Joseph K

 Gyorsan szereztem egy laptopot (szerencsére a wifi AP-t nem vitték el, tehát net volt), így este tudtam még kicsit netezni. S hogy, hogy nem, egy ismert hírportált tallózva az alábbi cikket találtam:

Soron kívül összehívják a nemzetbiztonsági kabinetet MTI - 2008. szeptember 11., csütörtök 00:40

A titkosszolgálatokért felelős miniszter egy folyamatban lévő bűnügy miatt péntekre soron kívüli ülésre hívta össze a nemzetbiztonsági kabinetet - számolt be kormányzati forrásból megerősített értesüléséről a Népszabadság. A lépésre azt követően került sor, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán délután házkutatást tartott egy ismert biztonsági cég telephelyén és a cég több vezető munkatársának lakásán, ahol informatikai eszközöket, számítógépeket és adattárolókat foglalt le. Az akció összefügg egy internetes szolgáltató ellen a közelmúltban végrehajtott elektronikus támadással, amelynek során felmerült az illetéktelen adatkezelés gyanúja: a gyanúsítottak milliónyi postafiók tartalmába nyerhettek illetéktelenül betekintést. Az így nyert adatok révén rekonstruálható a felhasználók üzleti és más kapcsolatrendszere.

Nahát, az én határozatomban nem egészen erről volt szó. Hogy is van ez, kérdezi az egyszeri vezető munkatárs, majd aludna, ha tudna. 

Persze nem tud, és azon gondolkozik, hogy miként jelenhetett meg ez a hír ilyen hamar az MTI-n....

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://josephk.blog.hu/api/trackback/id/tr96665396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása