HTML

"Joseph K.'s guilt is the guilt of his existence"

Joseph K, egy ismert biztonsági cég vezető munkatársának blogja

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2.4 Hiradó nézés x év óta először + kocsmában röhögés

2008.09.16. 23:53 Joseph K

 Este meeting a beosztott informatikai dolgozókkal és szakmai partnerekkel, a híradón túl vagyunk, igen Józsi benn volt a HírTV-ben, persze lemaradtam róla, de cserébe láttam az MTV és az RTL Klub híradóját. MTV-ben szép felvételek voltak a székházról és a csengőnkről (http://www.mtv.hu/videotar/?id=29489), az RTL Klubbon pedig teljesen valószerű számítógépes animációt láthattunk a (több millió előfizető adatait tartalmazó) szerverek feltöréséről (http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/25:26919), amit a fiúk kínjukban hangos nyerítéssel díjaztak. A legkeményebb rész az volt, amikor egy kis sárga vonal kapcsolódott egy laptophoz, majd pirosan villogni kezdett a feltört szerverszekrény. Honnan tudhatják ezek az RTL-esek, hogy ilyen egy feltörés? (Rengeteg elite haxor dolgozhat ott...) Hogy ez a temetői vidámság felkeltette-e a figyelmét a kocsmában található 5-10 fedett módban ügyködő rendőrnek/NBH-snak azt nem tudom (pl. egy lerobbant autó hirtelen megjavult, mikor látványosan megnéztem a rendszámát és hangosan hümmögtem magamban - persze ez lehet véletlen is), de igazán nem is érdekel. 

“A rendőrség közlése szerint az ügyben egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit, és igazságügyi szakértő bevonásával tisztázzák, milyen adatok vannak a számítástechnikai eszközökön. “ Kíváncsi vagyok mi lesz rá a válasz: 1-esek és 0-k? Mindenesetre nekem úgy tűnik, hogy egy szappanopera szerzőgárdája szabadult ki a gumiszobából és garázdálkodik Magyarországon. Na irány haza, hátha ma akár 5-6 órát is alhatok. Persze nem alszok, hanem elkezdem írni ezeket a szösszeneteket. (szösszenet, ehhh.)

Update, update: este megjelentek olyan hírek az interneten, amely szerint nem is egy szolgáltatót, hanem magát az MSZP rendszerét és MSZP politikusok számítógépeit, levelezését törtük fel. Az NBH főigazgató nem magántitok, hanem államtitoksértés miatt tett feljelentést és nem az NNI-nél, hanem az ORFK-n. Hogy is van ez?

Update 2: Origo/Freemail gyorsan cáfolt, őket nem törték fel. 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://josephk.blog.hu/api/trackback/id/tr80667099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2008.09.22. 09:04:01

Várható-e folytatás? Mert engem érdekelne.

tunder_hajni 2008.09.24. 12:25:32

Így van, nagyon gyanúsan elcsendesedett ez az ügy! Josephk, megvagy még, vagy elvitt a nagy fekete autó??? O_O
Egyébként minden kedves blogolvasónak ajánlom a megveretni.blogter.hu -t! Aki itt figyelemmel kíséri az eseményeket, ott is talál egy-két érdekességet!
UPDATE!!! :(

Bundee88 2008.09.29. 11:11:40

Lehet, hogy a fekete autó tényleg jött? ?-|
A megveretni blog nagyon jó, kösz, hogy belinkelted!

Nola82 2008.09.29. 11:44:42

Én is olvastam a megveretni blogot és elég érdekesnek tartom. Mégha csak a fele igaz is akkor is hihetetlen, hogy mik meg nem történtek...

Beren 2008.10.01. 01:23:51

hm.. ha összerakjuk az infókat, akkor ezek szerint az mszp levelező szerverén több millió usernek van postafiókja. Ha ennyi a rajongójuk mit pánikolnak?

eske 2008.10.01. 11:58:44

hát sosem lehetnek elég biztosak a dolgukban :P
süti beállítások módosítása